måndag 6 maj 2013

Labbrapport

Uppföljning från föregående inlägg.

Blev en heldag med labbrapport idag. Är ju en del data som ska organiseras på ett bra sätt. Vi fick resultatet från vår laboration i form av en gigantisk excelfil som vi ordnade till så att man fick en överblick av vad vi faktiskt mätt för något. Blev en hel del grafer när vi gjorde olika jämförelser. De två mest basic graferna visas nedan. cdPT står för copper disk plate thermometer, den mäter den adiabatiska yttemperaturen, en speciell form av temperatur.

Bild 1: Första testet. Antändning sker vid ca 48 sekunder, se hur gastemperaturen ökar hastigt där. Det som syns vid 80 sekunder för gastemperaturen är att vi stänger av värmen och blåser ut elden men det börjar brinna igen varpå vi släcker den. Därför går det lite upp och ner där.

Här är det mindre aktivitet. Lägre densitet på materialet och därför en snabbare antändningstid, här ca 23 sekunder. Det märks inte heller lika tydligt i kurvorna, titta framför allt på yttemperaturen, det märks nästan inte alls att antändning sker.
Vi hann med det mesta med själva rapporten. I morgon återstår lite arbete med att analysera resultatet och vi har några saker att ta upp under rubriken diskussion. Det är i alla fall skönt att snabbt bli klara med rapporten så att den kan lämnas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar