onsdag 29 maj 2013

Avslutningsvecka

Sådär, nu börjar det bli dags att avrunda studierna för den här läsperioden också. Vi har som bekant läst de båda kurserna Temperaturberäkning i konstruktioner samt Distribuerat beslutsfattande och kulturmöten.

Under tisdagen och onsdagen avslutade vi temperaturberäkningskursen då vi under dessa båda dagar haft muntlig presentation av de olika arbeten vi har gjort. Efteråt hade vi också en utvärdering med vår lärare, vilket var mycket givande. Bortsett från en graf som nu är uppdaterad är vi klara och godkända i den kursen.

I beslutsfattande och kulturmöten har vi idag fått en genomgång av vår hemtenta som ska lämnas in senast om en vecka. Hemtentan går ut på att vi med bakgrund i en stor jordbävning som drabbade Iran 2003 ska utreda vilka typer av beslut som aktualiseras för den internationella personalen på plats. Vi ska också utifrån 9 personer sätta ihop två team (4+5) på bästa lämpliga sätt. Det rör sig om fyra läkare och fem brandingenjörer med blandade åldrar och kön från länderna; Sverige, Danmark, Ryssland och Japan. När man sätter ihop teamen vill man inte skapa några hinder i sammansättningen som stör deras arbete. Det ska finnas god kommunikation och gott samarbete inom och mellan teamen. Sätter man ihop teamen fel kan det bli stora kulturkrockar som omöjliggör effektivt arbete.

Fem dagar efter det att olyckan inträffade den 26:e december 2003 fanns det 1600 internationella hjälparbetare från totalt 44 länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar