lördag 18 maj 2013

Kurswiki

Här kommer ett inlägg som tipsar lite om alla de olika kurser som finns på LTU. Det man behöver veta är vilken kurskod de olika kurserna har. Teknologkåren här på LTU har skapat en sida som heter kurswiki.se.

Om man följer länken ovan kommer man till en sida som listar alla de olika kurskoder som finns på LTU (eller i alla fall de flesta). Om man på förhand vet vad de olika kurskoderna är för något så kan man skriva in respektive kurskod i sökrutan uppe till höger.

Här kommer en länk till hur man hittar alla kurskoder som är relevanta om man pluggar brandingenjör här på LTU. Säg då att man vill veta mer om kursen "branddynamik 1" som vi läser i årskurs 3. Då ser man att kurskoden är S0003B vilket man helt enkelt skriver in i sökfältet. Man hamnar sedan hos sidan för just denna specifika kurs med information om kursinnehåll och kurslitteratur mm. Den bästa funktionen med kurswikin är att längst ned finns det också kommentarer från elever som läst respektive kurs. De skriver sina åsikter kring kursen och ger lite tips på hur man ska lägga upp studierna för kurserna och om det är några böcker som är onödiga att köpa etc.

Helt enkelt ett bra verktyg att använda sig av för att få mer information om varje kurs. Då brandingenjörsprogrammet är relativt litet (30 elever per år) och vi är ensamma om att läsa många kurser i kombination med att kurswikin är relativt ny finns det inte alltid så många kommentarer än. Om man tittar på de lite större kurserna så som M0029M, en av mattekurserna vi läser föra året, finns det lite fler kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar