söndag 6 januari 2013

Full fart igen.

Jag flög upp till Luleå igen den 2:a januari. Det blev lite tidigare än vad det blivit tidigare år men det kändes rimligt då jag har mycket att göra nu. Jag anlände alltså upp i onsdags. Satt och pluggade fysikalisk kemi hela torsdagen och hade lektion i samma ämne på fredagen. Fredagen i övrigt blev kanske något mer ineffektiv än vad som var planerat... Lyckades dock räkna igenom några tal under fredagen.

Även i helgen har det studerats, ordet helg existerar inte alls så här inför tentorna, nu är det tentaplugg från morgon till kväll varje dag tills alla tentor är skrivna. Det blev fysikalisk kemi hela lördagen medan söndagen blev hälften kemi och hälften branddynamik. Var väl så där lagom nöjd när klockan ringde 06:30 i morse, hade gärna tagit sovmorgon men det är som sagt inte söndag utan det är pluggdag.

Vi har också fått instruktioner för branddynamiken under helgen. På måndag morgon (alltså i morgon bitti) kommer vår föreläsare till Luleå (han föreläser på distans från Island annars) för en sista genomgång inför tentan. Han ska också gå igenom en övningstenta med oss. Denna övningstenta hade vi fått på mailen i lördags morse. Jag hade väl önskat att vi fått den lite tidigare men räknade igenom den idag i alla fall. I morse fick vi instruktioner inför en muntlig redovisning av de datorlaborationer vi gjort i datorprogrammen FDS och CFAST. Det verkar alltså som att våra lärare också har haft jullov och inte orkat maila oss tidigare, presentationen ska hållas på tisdag, jaja, vi fick ju två dagar på oss för förberedelser i alla fall.

Nu verkar majoriteten av klassen vara på plats i Luleå. Totalt har vi 4 lektioner i veckan som kommer. Veckan efter det är det dags att skriva tentor. Tentorna skrivs den 16 respektive 18 januari. Branddynamiken kommer nog inte att vara ett problem att klara, den är väldigt intressant samt att vi precis läste branddynamik 1 (nu läser vi alltså nr 2). Detta gör att man har lättare att förstå den kursen. Kemin däremot är lite knepigare, så det blir nog fokus på kemin och lite lagom repetition med branddynamiken. Antagligen kommer jag hinna ändra strategi under veckorna som kommer, får väl se hur det känns efter några mer dagars plugg.

Minus 20 grader i morse när jag gick ner till skolan, lite skillnad efter ett jullov med plusgrader men man vänjer sig ganska snabbt. En ganska bra regel är att alltid sitta i skolan och plugga, det är lätt att börja göra annat om man sitter hemma. Idag blev en riktigt bra pluggdag i alla fall, fick väldigt mycket gjort och lärde mig mycket i båda kurserna, alltid lika trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar