fredag 25 januari 2013

Då var första veckan av läsperioden slut. Jag ska väl inte klaga då vi har haft 6 stycken lektioner på dessa 5 dagar. Kommande skolvecka ser ganska lugn ut också då vi bara har 3 lektioner inplanerade... Nu har vi ju kommit igång med båda kurserna så vi kan plugga en del på egen hand nu också.

Idag hade vi alltså tre lektioner i juridisk översiktskurs för teknologer. Första lektionen var enbart en genomgång av kurshemsidan och vilken kurslitteratur som gäller etc. De två senare passen bjöd på en introduktion till lagar, förordningar, föreskrifter, praxis, civilrätt, doktriner etc. Det var helt enkelt en snabb genomgång av vad juridik faktiskt går ut på samt att vi fick lära oss en del terminologi. Sista passet hade vi en föreläsning om avtalsrätt. Jag tycker att kursen verkar väldigt intressant och det ska bli riktigt skoj att plugga juridik kommande 7 veckorna.

I helgen kommer det att bli juridikplugg i alla fall en av dagarna. Vi ska ha ett övningspass på måndag och det kan nog vara en idé att försöka lösa alla problemen innan den lektionen.

Tänkte lägga in en film som jag hittade på youtube också där en brandingenjör intervjuas och berättar både om konsultverksamheten och lite från räddningstjänst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar